Om Ranchen
Fölungar 2017
Ettåringar
Tvååringar
Treåringar
Avelston
Avelshingstar
Planerade fölungar 2018
Hästar till Salu
Utrustning till Salu
Sålda hästar

Tillbaka

Avelsston, ridhästarDocs Meesa Lana, "Missy", quartersto f. 1992
Buckskin. Mankhöjd 150 cm. Min följeslagare sedan 1993. Jag köpte henne som ettåring från uppfödaren i Kalmar. Missy och jag har haft mycket roligt tillsammans under åren.

Väldigt atletisk och snabb i vändningar, med vaksamt psyke. Enormt snabblärd! Dessa egenskaper ärver hon även till sina avkommor.

Missy har hög % King-blod och är 90% foundation quarter horse. Registrerad även i FQHA. Se mer info om Foundtation Quarterhästar på www.fqha.com.

Missy är glad pensionär och kommer inte att få fler föl.

Mer info och bilder >>


Dee Dee Taree, "Diddie", quartersto f. 2002
Red dun med zebraränder och ål. Mankhöjd 155 cm. Tävlad med många topp-placeringar i reining på amatörnivå, men en skada satt stopp på henne tävlingskarriär. Hennes far, Jacs Deduction, är välkänd i reiningvärlden och en välmeriterad tävlingshäst.

93% foundation quarter horse. Stammen lovar utmärkta reining-, cowhorse-, trail- och ranchhästar. Mycket all around med betoning på reining.

Diddie fick ett svart stoföl den 21 maj och är konstaterad dräktig med Boon Be Black för ett april 2018-föl, garanterat i färgen grullo eller svart.

Mer info och bilder >>


Pablo Pepper Quixote, "Pepper", quartersto f. 2008
Svart utan vita tecken. Mankhöjd 148 cm. Hennes far, Pablo Quixote, är meriterad i cutting, cowhorse och reining på internationell nivå.

Reining- och cowhorsetränad, myclet lovande cowhorse men en skada satt stopp på hennes tävlingskarriär.

88 % foundation quarter horse. Stammen lovar utmärkta reining-, cowhorse- och ranchhästar.

Pepper fick ett grulla stoföl den 16 maj och är betäckt med Hickorys Dual Dream för ett maj 2018 föl, garanterat i färgen grullo.

Mer info och bilder >>


JDs Super Chick, "Isa", quartersto f. 2002
Dunalino (palomino dun). Mankhöjd 152 cm. Hennes far, Jacs Deduction, är välkänd i reiningvärlden och en välmeriterad tävlingshäst och mamma Super Doc Head har vunnit det mesta inom western med Fifi Blomqvist i sadeln.

Reiningtränad, tävlad, visad i halter. En skada satt stopp på hennes tävlingskarriär.

91% foundation quarter horse. Stammen lovar utmärkta reining-, cowhorse-, trail- och ranchhästar. Mycket all around med betoning på reining.

Isa fick ett dunalino hingstföl den 17 maj och är betäckt med Qalms Sparkling Star för ett maj 2018 föl, jag hoppas på en gold dun champagne med splashed white.

Mer info och bilder >>


Ginger B Cielo, "Ginger", quartersto f. 1999
Palomino. Mankhöjd 148 cm. Cutting- reiningstam per exellence. Jag köpte Gingers halvsyster "Blondie" från Schweiz och tävlade henne i några säsonger. Sålde henne vidare, men gillar stammen och har nu fått tillfället att köpa Ginger.

Reiningtränad och tävlad i Tyskland av Steffen Breug.

Stammen lovar utmärkta cutting-, reining- och cowhorses. Hennes första avkomma efter "Olle" har gjort tävlingsdebut i år :)

Ginger är inte dräktig i år.

Mer info och bilder >>Kit Cat Catalyst, "Kitcat", quartersto f. 2003

Mörk buckskin. Mankhöjd 150 cm. Jag har ridit Kit Cat en del när hon var 3-4 år. En mycket talangfull cowhorse som tävlades i Herd Work några gånger av Göran Lindström med lysande resultat.

Fick en skada som krävde lång kovalesens, och hon fick gå som avelssto "ett tag". Fölen blev så bra så hon fick vara kvar som avelssto.

Stammen lovar utmärkta cutting-, reining- och cowhorses.

Hon är konstaterad dräktig med Qalms Sparkling Star för ett april 2018 föl, jag hoppas på en amber cream champagne med splashed white.

Mer info och bilder >>Solanos Sugar Doll, "Sugardoll", quartersto f. 1998

Sorrel. Mankhöjd 150 cm. Sugardoll är mycket meriterad i cutting och har tävlats i Sverige (bland annat SM guld i cutting) och på internatiolell nivå. Hon har ett flertal halvsyskon som är meriterade i ko-klasser, bland annat Paul Derrez hingst Smartest Ninna Pep.

Nu går hon som avelssto och jag har fått äran att köpa henne från Therese Queckfelt på Okna Ranch. Sugardolls första avkomma efter Smart Little Leo har precis gjort tävlingsdebut.

Stammen lovar utmärkta cutting-, reining- och cowhorses.

Sugardoll fick ett hingstföl efter den meriterade cuttinghingsten Boon Be Black, fölet är sålt. Hon är konstaterad dräktig med Qalms Sparkling Star för ett april 2018 föl, jag hoppas på en gold champagne med splashed white.

Mer info och bilder >>Qalms Cocoa Chanel, "Nelly", quartersto f. 2012
Svart. Mankhöjd 152 cm. Jag importerade Nellys mamma från Texas 2008 och sålde henne till Danmark, där hon några år senare blev betäckt med en välmeriterad hingst och såldes dräktig till Qalm Quarterhorses där Nelly föddes.

Nelly kommer att gå främst som avelssto hos mig då hon är mycket stabil i psyket, välbyggd och snygg, och tillsammans med Randy ger hon 100% grullo avkommor med en bra stam.

Hon fick ett svart stoföl den 18 juni och är dräktig med Hickorys Dual Dream för ett 2018 föl, garanterat i färgen grullo.

Mer info och bilder >>


Dunit Smart In Color, "Daisy", paintsto f. 2014

Bay, homozygot tobiano, ett blått öga. Mankhöjd 150 cm.
Mycket varkert tecknad! Daisy är topp-stammad med Hollywood Dunit som farfar och Color Me Smart som morfar!

Kommer att bli en talangfull cutting-, reining- eller/och cowhorse! Även en utmärkt all-aroundhäst som är mycket social och mild i vardagen. Fått en mycket bra grund från marken, inriden och ska ridas till under hösten. Hon är trygg med sin ryttare och har en härlig energi.

Jag har bestämt mig för att ta ett föl på Daisy, hon är konstaterad dräktig med Qalms Sparkling Star för ett april 2018 föl, garanterat tobiano (skäck), hoppas på en amber champagne med splashed white.

Mer info och bilder >>


Blue Eye WR Bear, "Holly", paintsto f. 2011
Dun tobiano (brunblack skäck). Mankhöjd 155 cm. En paint i världsklass! Hon är e. den mycket mångsidige och meriterade hingsten QTs Clearcrystal Bear.

Holly är inriden och fick sitt första föl 2015, en tobiano dun kille som redan har tävlingsmeriterats. Holly ska fortsätta sin karriär som avelssto. Hon är homozygot för tobiano och ger alltid fläckiga avkommor oavsett om hingsten är enfärgad.

Ett mycket trevligt och stabilt sto som har anlag till reining och alla ranchklasser samt halter och pleasure.

Hon är betäckt med Hickorys Dual Dream för ett 2018 föl. Fölet är redan sålt (i magen).

Mer info och bilder >>


Fellas Cindyrella, "Cindy", quartersto f. 2000
Palomino. Mankhöjd 152 cm. Ett välstammad sto e. den mycket mångsidige och meriterade hingsten Colonels Fella.

Cindy är riden, tränad i reining och tävlad sparsamt. Hon fick strålbenshälta och går numera som avelssto.

Ett mycket trevligt sto som jag har känt sedan hon var 2 år gammal. Blev väldigt förtjust i denna dam redan då och bad ägaren kontakta mig om Cindy blev till salu. Det gjorde hon och nu är Cindy min :)

Cindy är inte dräktig i år.

Mer info och bilder >>


Lenas Bay Cat, "Lady", quartersto f. 2002
Seal brown rabicano. Mankhöjd 148 cm. Ett mycket välstammat sto efter den legendariske High Brow Cat och Doc Olena som morfar!

Jag leasar Lady för föl 2017 och 2018, eventuellt 2019.

Hon fick ett chokladbrunt stoföl den 18 maj. Fölet är TOPP TOPP stammat cutting- och Cowhorse!

Lady är seminerad och konstaterad dräktig med One Ofa Secret för ett juni 2018 föl. Resultat = TOPP TOPP stammad cutting- och cowhorse! Jag hoppas på en blue roan med rabicano :)

Mer info och bilder >>


Everafter Morningsky, "Minis", quartersto f. 2002
Red dun. Mankhöjd 148 cm. Ett mycket välstammad sto efter High Brow Hickory (pappan till High Brow Cat).

Jag importerade Minis från Tyskland från La Ranchita dit hon kom från Californien och sålde sedan henne till Anna Back.

Jag leasar Minis för några framtida föl. Hon är inte dräktig i år, planerad betäckning med Boon Be Black våren 2018 för ett 2019-föl.

Stammen lovar utmärkta cutting, cowhorses!

Mer info och bilder >>


Chic Enters Chex, "Donna", quartersto f. 2007
Bay. Mankhöjd 150 cm. Ett mycket välstammad sto efter den välmeriterade Frostys Chic Olena från Rolf Peterka i Tyskland.

Jag leasar Donna 2017 för ett föl.

Hon fick ett gold champagne stoföl den 17 april.

Stammen är lovande för både cutting, cowhorse och reining! Donna är dräktig med Boon Be Black för ett 2018-föl, på ägarens bekostnad. Jag lämnar tillbaka Donna i november.

Mer info och bilder >>